fredag 6 maj 2011

Säkerhet!

BDSM är inte bara att köpa en piska och piska skiten ur sin partner. Nej, det är lite som ligger bakom detta om det ska utföras på ett sätt som faktiskt höjer självförtroendet hos er båda och inte bara sänker. Därför har vi kommit överens om att skriva inlägg då och då om lite man bör tänka på och börjar med lite basic safety.



BDSM är alltså en fortkortning som innefattar:

B - Bondage
D - Dominans och disciplin
S - submission och sadism
M - Masochism

Det finns såklart inget facit över hur detta ska utövas. Det finns nog lika många varianter och kombinationer som det finns utövare. Gör vad ni känner för, gör det ni båda tycker är okej. De enda "reglerna" som man bör ta med sig är, i våra ögon, SSC och Stoppord/kodord.

SSC

Ett omdiskuterat begrepp inom BDSM. Vissa tycker det är luddigt, men vi tycker det är så pass vettigt att vi vill dela med oss av det. Så vi börjar väl bakifrån

Consensual - allt ni gör ska vara överrenskommet! Det är just det lilla ordet som gör skillnad på BDSM och övergrepp. Till exempel är att våldta någon ett övergrepp, att utföra en överenskommen våldtäktslek, BDSM.

Safe and Sane - är två begrepp som går lite hand i hand med varandra. Säkert och förnuftigt. Att  ha strypsex med någon som inte vet vad han/hon gör, är inte t ex varken säkert eller förnuftigt. Lita på din egen magkänsla. Känns det inte 100% så är det kanske lika bra att vänta med det hela tills ni fått mer kunskap, eller strunta i det helt och hållet?

Stoppord/kodord/stoppsignaler

Stoppord/stoppsignaler är en säkerhet för både undergiven och dominant. Den undergivna kan snabbt påkalla uppmärksamhet utan långa förklaringar och den dominante kan känna säkerhet i att veta att den undergivna säger till om det behövs!

Som stoppord används oftast orden "gult" och "rött". Visst kan man hitta på egna ord om man vill, men dessa ord är vedertagna i BDSM världen och det kan ju vara bra att veta om ni ger er in i en session eller på en klubb med fler utövare.

Gult - paus. Kanske behövs det något så enkelt som en kisspaus. Kanske känns något inte så bra som ni trodde det skulle göra från början. Rätta till och fortsätt.

Rött - betyder totalt stopp! Du vill inte mer, av någon anledning, vilken som helst.Och det är helt okej!


Det är ju dock inte säkert att man kan uttala dessa ord (gag, munkavel osv) och då är en stoppsignal väldigt bra att använda sig av. Man kan t ex som vi valt att göra låta den undergivna hålla en liten näsduk. Att "flagga" med den är detsamma som "gult". Släpps den helt är det detsamma som rött.

Viktigt att tänka på är att dessa ord inte är tänkta som ett maktmedel, utan en säkerhetsåtgärd så fnys inte åt det och hoppas på att "det nog blir bra". Man vet aldrig hur en annan människa upplever smärta eller om något ni gör väcker gamla obehagliga minnen till liv! Bättre att stoppa i tid än att den undergivna bryter ihop. 

15 kommentarer:

  1. har ni några tips på sperma o anala lekar? ny inom området o skulle gärna vilja ha tips då jag träffat en tjej som gillar lite snuskigare lekar : )

    SvaraRadera
  2. Hej hej! :)
    Andreas heter jag och jag är webbansvarig för sexcommunityn Sexparken.se.
    Det är så att vi just nu söker platser vi kan göra reklam på, och eftersom hemsidan är nystartad och är utan kapital just nu så är allt vi kan erbjuda "krediter" genom hemsidan, som kan utnyttjas för diverse funktioner, som tex. VIP medlemskap.

    Sidan i regel är en nystartad men väldigt moderniserad mötesplats samt community med en mer erotisk prägel. Hoppet är att en dag kunna konkurrera ut alla liknande sidor här i Sverige, då vi redan idag har funktioner och design som klassar ut de redan populäraste sidorna.

    Det enda som saknas just nu är medlemmar (för tillfället ~1500 registrerade).
    Vi erbjuder även alla medlemmar att få ha en egen blogg under domänen, med proper bloggutrustning. Namnet bloggare får under sidan är användarnamn.sexparken.se . Jätte enkelt.

    Om samarbetsintresse finns får ni gärna höra av er till thuno@sexparken.se ! :)

    // Mvh Andreas Thun @ Sexparken.se

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym!

    Nu vet jag inte hur mycket erfarenhet du har av analsex i stort men i alla fall.
    Jag brukar låta min slyna gå med plugg en stund innan, dels för att förbereda på vad som komma skall och dels för att mjuka upp för kommande lekar. Ofta har vi flera pluggar i olika storlekar för att hon tycker det är skönt att bli fylld där bak, och för att vi helt enkelt vill se hur stort hon kan ta. Skaffa en plugg med vibrator att överraska med i stället för den vanliga och för in den när hon har ögonbindel. När du startar den blir det garanterat effektfullt. Du kan låta henne gå med den offentligt. Det är spännande och ger henne garanterat en kick. Om du har lust kan du efter att ha sprutat henne i röven sätta i en plugg och låta henne gå med satsen tills du är redo igen. Det är nåt vi själv tänkt pröva. Jag tycker om att dra ut kuken för att sedan lägga satsen i det öppna hålet. Sen kan du låta det som hamnat utanpå rinna ner över fittan eller låta henne slicka av det från dina fingrar. En del tänder på själva förberedandet, det vill säga att sätta lavemang och göra rent. Det är dock inget vi har erfarenhet av. Det finns massor av saker man kan göra och fantasin sätter gränserna. Det är bara att experimentera. Lycka till och hör gärna av er med tips och ideer :)

    SvaraRadera
  4. Oj tack för ett super tips :) Vi är ganska så nya på analsex men har haft det några ggr och gillar allt med baken att göra :) aldrig tänkt på att spruta i baken och sedan plugga henne, låter helt underbart, vi båda tände till på det! Har ni några bra tips på pluggar? Vi tänkte handla en massa leksaker nu i veckan, vart ska man handla? är nätet bra lr vill man se o klämma på sakerna? har ni mera tips på roliga saker? Vi såg ett klipp på nätet där dom stoppar upp en gynsak som öppnar analen, ? ser spännande ut. Vad menar ni med

    "En del tänder på själva förberedandet, det vill säga att sätta lavemang och göra rent"

    låter porrigt o förbjudet :) bara det inte innebär ngt med bajs? det är vi inte intresserade av. Ska vara rent o härligt!

    Nu ska vi surfa lekar :)

    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    De produkter ni har kikat på är ungefär detsamma som ingår (eller kommer att ingå) i vår egen samling. Titta efter andras omdömen, det är guld värt. Jag föredrar att handla på nätet just för omdömena. Det är svårt att bedmöa i butik hur en vara kommer att fungera rent praktiskt.
    Gynsaken är en speculum, och finns för både fitta och röv. Man skruvar på den efter införandet för att sära muskeln och öppna upp hålet. Jag är sugen på en sån med, för jag vill att min slyna skall ta satsen där samtidigt som jag ser det rinna in. Detsamma med fittan.. Jag har dessutom letat lite efter ihåliga pluggar för att hälla glidmedel i röven innan pluggen tas ut, men har inte hittat någon bra.
    En annan sak jag funderat på att köpa är plugg i metall eller glas. Dessa kan kylas eller värmas för extra skön effekt.Gillar även att det är tyngd i pluggen så den verkligen sjunker in.
    Vet inget om enema pluggar och har inte testat att fylla analen med något på det sättet så det vet vi inget om. Antar att det är plågsamt att ha röven full med varmt vatten eller vad det nu kan vara :P
    Förberedandet är ju lavemang så jag antar att det kan bli lite bajs i vattnet man sköljer ut. Det är heller inget vi testat tillsammans. Uppblåsbar plugg har vi pratat om. Man skall dock vara försiktig så man inte skadar ringmuskeln och därför bör man vara försiktig vid all form av anal töjning.
    Håll oss uppdaterade om era fortsatta äventyr :) /M

    SvaraRadera
  6. Speculum är intressant, men vi skulle vilja ha fler män som kan fylla hela analen med sperma, synd att det både smittar med sperma och är svårt att hitta 7-12 st killar som skulle vilja komma för att sputa ens tjej i baken.

    Idag sprutade vi i baken och sedan delade vi på sperman, lekte länge med den mellan varandras munnar och en massa saliv, mums så gott! ny upplevelse som vi kommer testa igen!

    Vilka lekar fantiserar ni om? känns som att vi gillar era lekar:) kram

    SvaraRadera
  7. Vi har även köpt denna som min tjej vill ha i min bak + hennes och använda som en liten klubba att sutta på efter analen.

    http://www.vuxen.se/deluxe-gpop-5ball-aluminium-p-5233.html

    Min tjej hittade en spännande baklek idag, tänkte pröva den nu iveckan, ska skriva så fort vi testat!

    http://www.asssmoothie.com/2/?nats=MjM6NTo2,0,0,0,0

    SvaraRadera
  8. denna vore ngt!

    http://www.extremerestraints.com/enema-supplies_212/inflatable-enema-plug_201.html

    vad skulle man fylla den med? tänk att få be sina närmaste vänner att fylla den med sperma och sedan leka :)

    SvaraRadera
  9. Det finns ju fejksperma att köpa om man nu bara är ute efter att det ska kännas mycket ;)

    Är på jobbet nu men kan leta upp länk sen om ni vill..

    /K

    SvaraRadera
  10. ja gärna, mm skulle vara kul att testa fejk bara för att leka o fantisera. Vi brukar fantisera rätt så mkt:) kolla på film samtidigt kan vara kul ibland!

    SvaraRadera
  11. Ursäkta sent svar.. men jag hittade detta

    http://www.vuxen.se/artificiell-sperma-20ml-p-6286.html

    Kanske kan vara nåt? ;)

    /K

    SvaraRadera
  12. Låter som en bra idé, tror du man kan svälja den? undrar hur den skulle smaka... hmm

    SvaraRadera
  13. God morgon ;)
    Ingen aning, men jag antar att man borde kunna.. Men skulle gissa på att smaken är rätt syntetisk. För 79 spänn blir jag nästan sugen på att köpa den själv ;)

    /K

    SvaraRadera
  14. tack för tipsen! Känns som vi gillar ungefär samma "kinky" saker :) får hålla mig uppdaterad! Skriv gärna några kinky saker som ni pratar om lr fantiserar.

    SvaraRadera

så svarar vi så fort vi kan :)